Energy and nutrient availability are important determinants of fetal and offspring development. Given high energy and nutrient expenditure during pregnancy and lactation, foraging strategies and choices of specific food items are critical for survival of both mother and offspring. We analyzed dietary variation and consumption of nitrogen-rich and calcium-rich foods during different developmental stages in Seba's short-tailed fruit bat (Carollia perspicillata). Dietary analysis was carried out on fecal samples from males and nonpregnant, early pregnant, late pregnant, and lactating females at Macaregua Cave in Santander, Colombia. Diets were similar among males, nonpregnant females, and pregnant females, but lactating females exhibited statistically distinguishable diets. Males and pregnant females displayed a generalist diet, eating a wide variety of items, whereas nonpregnant and lactating females had narrower diets. Nitrogen-rich items, such as Piper (Piperales: Piperaceae; pepper plants) and insects, were not prevalent in the diet of pregnant bats, whereas spiked pepper exceeded expected frequencies in the diets of lactating bats. Calcium-rich Ficus (Rosales: Moraceae; figs) was rarely found in the diets of lactating or pregnant bats. Increased calcium requirements associated with lactation may therefore be satisfied through other avenues. La disponibilidad de energía y nutrientes son determinantes importantes para el éxito reproductivo. Dado el elevado gasto de energía y nutrientes durante la reproducción y la lactancia, las estrategias de forrajeo y la selección de un alimento específico son críticas para la supervivencia tanto de la madre como de la cría. En este estudio, analizamos la variación en la dieta y el consumo de alimentos ricos en nitrógeno y calcio durante diferentes etapas reproductivas del murciélago de cola corta de Sebas (Carollia perspicillata). Se realizaron análisis de la dieta con muestras fecales de machos y hembras no embarazadas, embarazadas y lactantes en la cueva Macaregua, Santander, Colombia. La dieta fue similar entre machos, hembras no embarazadas y embarazadas, sin embargo, las hembras lactantes presentaron una dieta diferente. Los machos y las hembras gestantes exhibieron una dieta generalista, consumiendo una amplia variedad de ítems, mientras que las hembras no preñadas y lactantes tenían una dieta restringida. Las plantas ricas en nitrógeno, como Piperales: Piperaceae (pimienta) e insectos, no fueron predominantes dentro de la dieta de hembras preñadas, mientras que Piper aduncum excedió las frecuencias esperadas en la dieta de hembras lactantes. Las plantas ricas en calcio: Rosales: Moraceae (higos) rara vez fueron encontradas en la dieta de hembras lactantes o embarazadas. El aumento del requerimiento de calcio asociado con la lactancia y preñes, debe ser complementado por otras vías.